Hoe krijgen we terug toegang tot dat innerlijke kompas?
landingsstrip met landend vliegtuig, mooie rode zonsondergang op de achtergrond

Makkelijker en sneller keuzes maken, voelen wat jij, iemand in je omgeving, je klant nodig heeft, bewuster omgaan met waar je mee bezig bent, meer uit je leven halen, steeds meer voelen dat je in die flow zit…

Het is een verzuchting en wens van velen. Niks is dan ook zaliger dan lijfelijk en met al je zintuigen voelen dat je ‘goed bezig’ bent, dat je de signalen van het universum leest als geen ander en de richting die het je toont – als een verlichte landingsstrip voor een piloot – precies is wat je nodig hebt.

Maar in de wens zit tegelijkertijd een uitdaging. Flow is namelijk niet alleen iets wat alleen maar kan ervaren worden in positieve emoties, in blijdschap, in groei. Evengoed in chaotische tijden en in tegenspoed kan je flow ervaren, kan je voelen dat je vanuit je innerlijke of vanuit een hogere macht gestuurd en begeleid wordt.

De kunst zit ‘m in het beseffen dat flow een proces is, en niet een soort toestand of eindpunt dat je wil bereiken.

Het kan helpen om op elk moment je observerende ik aan te nemen. Letterlijk een stapje achteruit zetten, en jezelf, je emoties, gedachten en gedrag observeren helpt om afstand te nemen van voorwaardelijkheid, van alles wat jij en je ego willen bewerkstelligen. En net die onvoorwaardelijke, liefdevolle flow van alles wat is toe te laten.

Het universum heeft het beste met jou voor. Ook als jij het grotere geheel nog niet kan zien. Je grootste ‘werk’ hier is het ownen van je ervaringen, je gevoelens en emoties. Je verantwoordelijkheid opnemen voor wat jij voelt. En merken dat er daardoor ontspanning ontstaat in je lijf. Deze positieve, ontvankelijke staat, ook wel recievership genoemd, helpt je een heel eind op weg naar balans en flow.

Het klinkt eenvoudig, maar kan een uitdagende klus zijn, ja, vaak zelfs een levenswerk. Oefenen maar, zet die eerste stap, dat stapje achteruit, en observeer, ontvang alles wat van jou is, alles wat is.

 

♥ Bedenkingen, vragen? Ik ben steeds op zoek naar meer passende manieren om jou bij te staan op weg naar je beste leven, dus laat het me zeker weten! Interesse in een sessie of opleiding Reconnective Healing? Mail me of stuur me een berichtje via Whatsapp.

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!