In contact met jezelf: het moeilijke en het mooie van je pad volgen…

“Zucht. Op zoek. In het duister tastend. Wat wil ik nu eigenlijk? Iedereen schijnt ‘zijn ding’ te vinden, en ik blijf maar zoeken, blijf maar cursussen volgen… Ik ben het zo beu en moe.”

Ik luister naar mijn vriendin die haar verzuchtingen deelt, bij mij op de bank. En denk, dit is herkenbaar. En ook, het is zo simpel nochtans. Maar hoe leg ik het uit zonder weer te vervallen in platitudes en een air van ‘ik weet het beter’. Het ding is: ik weet het niet beter. Maar wat ik wel weet, is dat ik ‘mijn ding’ gevonden heb door steeds meer op mijn intuïtie af te gaan, door me volledig over te geven aan al wat zich aanbood in mijn leven. Door telkens opnieuw de weerstand gewaar te worden, en die te observeren, te laten zijn. 

En dat was (en is soms nog) heftig. Maar wat het mij bracht – als ik mezelf vergelijk met pakweg 5 jaar geleden – is zo zalig, in balans, rustig, gecenterd, in contact met mijn diepere weten, dat het een klein wonder te noemen is. 
Cut the crap, hoe doe je dat dan, hoor ik je ongeduldig denken.

Dat, lieve mens, is voor iedereen anders. En dat is net het moeilijke, én tegelijkertijd het mooie ervan. Niemand kan jou zeggen hoe JIJ je leven moet leiden. Dat kan alleen jij. Stop dus met jezelf te vergelijken met anderen, en start met jezelf serieus te nemen: jouw pad is uniek, enkel jij voelt wat past en wat niet. Valt het dubbeltje?


>> Als jij de kriebels krijgt van ‘volg je gevoel’, dan zeg je toch gewoon ‘observeer je gedachten en emoties’?

>> Als mediteren en ‘alles laten zijn’ voor jou te zweverig klinkt, dan geef je het toch gewoon een andere naam, bijvoorbeeld ‘ochtendmomentje met mezelf’?

>> Als je ogen al beginnen draaien als je coach/dokter/psycholoog nog maar eens een andere techniek/medicijn/methode voorstelt waarvan je voelt, nee, dit is het niet, dan zeg je toch gewoon ‘dank je maar nee, dank je’? 

Geef aandacht aan je zelf, op jouw manier. Omarm alle liefde en goede dingen in je. Omarm en bedankt ook alle shit en onzin die in je liever niet in je hebt maar hey, die is zo nodig en helpvol! En geniet van het helen, dit is je leven. Pluk de vruchten van je eigen mildheid, die zowel in jou als in je omgeving meer en meer tastbaar worden. Enjoy!

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!