Te gast bij Elke Vermeire: mijn verhaal

In de laatste podcastreeks ‘Holistisch Gezond’ van Elke Vermeire van Gutness deelde ik in het voorjaar van 2023 mijn buitengewone en kwetsbare verhaal “Energetisch helen na trauma”.

Ik ben Elke enorm dankbaar voor de kans die ze me gaf om een stukje van mijn levenservaring te delen. Het was een helend proces voor me, en ik merk nu, een half jaar na datum, nog altijd dat wat ik vertel voor veel mensen op één of andere manier herkenbaar is, hen raakt, doet stilstaan, iets bevestigt.

Daarom deel ik ‘m hier graag nog eens. Voor wat het waard is, een deeltje van mijn pad.

In essentie – in onze essentie – is alles liefde”

  • Wat als… je blijft vastzitten in het verleden, en het leven zelf te pijnlijk wordt om te dragen?
  • Wat als de gekende geneeskunde je niet meer kan helpen en alle goedbedoelde adviezen je gestolen kunnen worden…?
  • Wat als het ergste wat er kan gebeuren ook daadwerkelijk gebeurt?

Dan heeft het universum vast iets mooier voor jou in petto. Dat mocht ook ik ervaren.

>> Beluister de podcast op YouTube, Soundcloud, iTunes/Apple Podcast/Spotify.

>> Lees de blog die ik schreef voor Gutness hieronder.

“Kies ik voor het leven of kies ik ervoor om het te beëindigen?”

Net in al die verbijstering, chaos en pijn van alles wat in mijn leven – schijnbaar op hetzelfde moment – opdook, ontlook mijn missie, mijn levenskracht. Ik koos resoluut voor het leven. Dankzij Reconnective Healing vond ik de healer in mij, en slaagde ik er in het verdriet en de pijn te transformeren tot de kern: puur liefde.

Maar de silver lining van dit verhaal – als je dat al zo zou durven benoemen – is niet mijn eigen healing. Sindsdien wijd ik mijn leven aan het delen van mijn kennis en kunde rond deze ongezien transformerende frequenties van Reconnective Healing, een eenvoudige maar zeer krachtige vorm van energetisch healen die voor velen die ten einde raad zijn soelaas brengt. Vaak al na één sessie ervaar je de healing die jij op dat moment nodig hebt.

Het summum van energetische healing

Reconnective Healing is een krachtige, pure energetische manier van healing waarbij er geen lijfelijk contact nodig is tussen beoefenaar en klant, en waar geen ingewikkelde stappen, apparatuur, beschermings- of andere rituelen of procedures voor nodig zijn. Raar maar waar, deze energetische manier van healing is perfect toepasbaar en effectief vanop afstand, wat in bepaalde situaties zeer handig kan zijn.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit: ook al vindt Reconnective Healing plaats buiten wat wij kennen als onze werkelijkheid, buiten onze 3D waarneming van tijd en ruimte, de frequenties van Reconnective Healing zijn reëel, meetbaar en registreerbaar.

Mensen ervaren na 1 tot 3 sessies aanzienlijke vooruitgang op alle gebieden van het dagelijks leven: fysiek welzijn, mentale helderheid, innerlijke emotionele vrede en spirituele levensgroei.

Spirituele zweverigheid of wetenschappelijk evidence based?

Heel veel zin en onzin is er al geschreven over energetische healing. Dat het niet tastbaar is en je het moeilijk in woorden kan vatten is koren op de molen van mensen die graag enkel geloven wat met het hoofd kan begrepen worden.

Gelukkig voelen we ook merkbaar dat het zweverige label rond alternatieve en holistische behandelwijzen langzaamaan verdwijnt. En dat is niet verwonderlijk: ook hier merk je dat ons wereldbeeld samen met onze ervaringen en denkwijzen verruimt en expandeert. De voorbije jaren vond er noodgedwongen een bewustzijns-spurt plaats, waarbij de holistische visie – een mens is meer dan zijn gedachten, dan zijn lijf – meer en meer aan belang wint.

Waar vroeger alle antwoorden voor menselijk lijden bij de reguliere Westerse geneeskunde werden gelegd, zien we nu dat mensen beseffen dat deze weliswaar zeer kundige en nuttige vorm van genezen gewoon ook maar zijn limieten kent. Om het cru te zeggen: de aarde was ook al rond vòòr Aristoteles omstreeks 400 v.Chr. inging tegen de toen geldende norm dat ze plat zou zijn (en sommigen beweren inmiddels dat ze effectief plat zou zijn, maar dat is een andere discussie 😉 ). 

“Het is een kwestie van tijd voor we te weten komen waar en hoe spiritualiteit en wetenschap elkaar vinden.”

En toch is energetische healing nog altijd een concept waarvan veel oortjes nog gaan flapperen. De wetenschap bewijst dan wel dat Reconnective Healing tastbaar en meetbaar is, herbalanceert tot op celniveau én zelfs beschadigd DNA kan herstellen. Maar over het ‘hoe’ is op dit moment nog maar weinig gekend. We hebben het hier namelijk over kwantumfysica, een wetenschapstak die in haar kinderschoenen staat. Kwantumfysica bestudeert de kleinste deeltjes waaruit ons universum is opgebouwd. Wetenschappers zijn het erover eens dat in de wereld van deze kleinste deeltjes de geldende natuurwetten niet gelden. Bovendien zou ons bewustzijn materie kunnen beïnvloeden. Ook begrippen als tijd en ruimte krijgen in kwantumfysica een heel andere lading.

“In essence, healing is this: the release or removal of a block or interference that has kept us separate from the perfection of the universe.”
Dr. Eric Pearl

Healing – heelheid – staat voor genezing, het terugkeren naar een staat van eenheid, gezondheid, geluk, balans en zingeving. Toen dr. Pearl dertig jaar geleden – toen een succesvol Amerikaanse chiropractor – toegang kreeg tot deze frequenties, en steeds meer de sterke effecten aanschouwde bij zijn patiënten, voelde hij dat dit iets was dat gedeeld moest worden met de wereld. 

In het boek ‘De Reconnectie. Heal anderen, heel jezelf’ vertelt dr. Eric Pearl uitgebreid en op een grappige manier over het ontstaan van Reconnective Healing en hoe hij ertoe kwam zijn kennis te delen met de wereld. Een aanrader!

Hij wou er eigenlijk liever geen naam op plakken, maar om praktische redenen noemde hij het ‘Reconnective Healing’, naar zijn mening toen de meest passende benaming voor wat het scheen te doen. Reconnective Healing (her)verbindt je namelijk met jouw essentie, met je Hogere Zelf, je ziel, met het alwetende veld, het Universum, de Bron… Vul zelf maar in welke term voor jou klopt. Ook al gebruiken we een verschillende terminologie, uiteindelijk spreken we onderliggend allemaal dezelfde taal: die van energie.

Energetisch her-verbinden?!

Waarom we van een her-verbinding spreken? Omdat wij energetische wezens zijn, één met alles dat is! Gematerialiseerd als mens leven we hier in 3D een menselijk leven, met een zogenaamd begin en einde. Maar in wezen zijn we naast een mens met een lijf, emoties en gedachten zoveel meer dan dat: we zijn puur bewustzijn, trilling, energie in een oneindig, multidimensionaal veld.

Je kan zelfs stellen dat we niet alleen een deeltje van dit alwetende veld zijn: we ‘zijn’ het veld. We beschikken over oneindige mogelijkheden, we kennen geen begin en einde, we vibreren en trillen erop los, ook voor onze conceptie én nadat we onze laatste adem hier op aarde uitblazen. Hoe fantastisch is dat niet?

Op zoek naar genezing en balans: onze (over-) gevoeligheid als teken van hoger bewustzijn

Waar vroeger de zoektocht naar genezing stopte bij de grenzen van de Westerse wetenschap, zijn mensen nu meer en meer geneigd om hun leven, hun genezing en zingeving in eigen handen te nemen. En precies dit – de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen lijf en leden, aandacht geven aan wat op jouw pad komt, niet blijven hangen in uiterlijke omstandigheden en chaos maar net dieper gaan voelen wat deze omstandigheden met jou voor hebben – maakt dat we méér ervaren, dat we ervaren dat we meer zijn dan een lijf en gedachten. We beseffen dat ons altijd precies overkomt wat we nodig hebben, als we maar durven luisteren. Deze evolutie maakt dat niet alleen het individuele bewustzijn vergroot, maar ook het collectief steeds meer en steeds sneller evolueert.

Vanuit angst naar liefde. Dat is ons evolutionaire zijn, ook wel ons zelfgenezend vermogen genoemd. Zonder het te beseffen komen we steeds dichter bij onze kern, bij wie we zijn.

Nieuwsgierig naar wat het voor jou kan betekenen?

Het leven is één grote ontdekkings- en bewustwordingstocht. Wanneer we geconfronteerd worden met lijden zoeken we nog te vaak de oorzaak of schuld bij iemand of iets, buiten onszelf. De waarheid is dat oorzaak of schuld er niet toe doen. Maar, ons lijden toont ons wél dat we op elk moment kunnen groeien, kunnen leren omgaan met dit lijden. Ultiem leert het ons dat we enkel onszelf kunnen helen. En hier kan een sessie Reconnective Healing een serieuze ondersteuning in betekenen. Reconnective Healing is niet ‘de’ waarheid. Er zijn zoveel waarheden!

Reconnective Healing brengt je in contact met jòuw waarheid: de enige die van belang is voor jou.

En voor wie écht klaar is om zijn of haar levensmissie in de wereld te zetten is er de Personal Reconnection. Deze bijzondere toepassing van Reconnective Healing doe je maar één keer in je leven, in twee sessies in opeenvolgende dagen. Bij de Personal Reconnection worden drie systemen op elkaar uitgelijnd en energetisch met elkaar verbonden.

Deze drie systemen zijn :

  • de punten en meridianen van je lichaam,

  • de energetische leylijnen rond onze planeet,

  • en het universele raster.

Na deze uitlijning getuigen mensen dat ze ‘hun levensmissie‘ gevonden hebben, en makkelijker levensdoelen herkennen en bereiken. Het leven zal altijd de nodige uitdagingen voorzien, maar na de Persoonlijke reconnectie wordt alles makkelijker, mooier en zinvoller ervaren. 

Ook jij hebt het healer gen!

Het mooie van Reconnective Healing is dat het niet een zeldzame, elitaire praktijk is die alleen bedoeld is voor ‘uitverkoren’ goeroes of healers. Het healer gen is iets wat iedereen met zich meedraagt! Precies omdat we in wezen allemaal energie zijn. Elke mens op deze planeet die kan voelen kan in een trilling van ‘zijn’ stappen. We zijn alleen vergeten hoe we dat moeten doen. Reconnective Healing is vooral een krachtige manier om ons eigen genezend vermogen te herinneren en herontdekken, een vermogen dat net zo beschikbaar, natuurlijk en makkelijk is als ademhalen.

Zelf Reconnective Healing leren?

Voel je het kriebelen? Wil je niet alleen jezelf maar ook mensen in je omgeving energetisch kunnen ondersteunen?

Reconnective Healing is eenvoudig te leren: start nog vandaag met de online basiscursus Level I The Portal. Je hebt levenslang toegang tot deze online training. Wil je daarna zelf sessies kunnen uitvoeren – voor jezelf, voor vrienden en familie, of in een professionele setting – dan is er Level II The Catalyst. Tijdens dit onvergetelijke live weekend (vind hier de trainingen in NL en BE) dompel je jezelf onder in de frequenties en leer je op een voornamelijk energetische en praktische manier je persoonlijk meesterschap in Reconnective Healing herkennen en beheersen.

Voor wie ook de Personal Reconnection wil aanbieden in zijn of haar praktijk, is er daarna nog Level III, The Evolution.

Ook goesting om dat healer gen van je steeds beter te leren kennen en te gebruiken met Reconnective Healing?

Dat energetische healing een krachtige maar liefdevolle manier is om beter met jezelf en de wereld om te gaan, is duidelijk. Ons verleden helen, over generaties heen, is wat we hier te doen hebben. Wil je meer weten over deze krachtige tool?

Download dan hier de gratis mini-guide Reconnective Healing!

Zo ontvang je automatisch de nieuwsbrief van Hartsbron. Leuk extraatje : bij het aanmelden op de nieuwsbrief ontvang je ook nog een eenmalige korting voor je Reconnective Healing sessie.

Energetische healing is op zijn minst een krachtige manier om beter met jezelf en de wereld om te gaan. Dat is het beginpunt. Meer kan je je toch nog niet voorstellen.

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!