Vind en leef je life purpose:

zes eenvoudige stappen die je op weg zetten

In de laatste podcastreeks ‘Holistisch Gezond’ van Elke Vermeire van Gutness deelde ik in het voorjaar van 2023 mijn buitengewone en kwetsbare verhaal “Energetisch helen na trauma”.

Ik ben Elke enorm dankbaar voor de kans die ze me gaf om een stukje van mijn levenservaring te delen. Het was een helend proces voor me, en ik merk nu, een half jaar na datum, nog altijd dat wat ik vertel voor veel mensen op één of andere manier herkenbaar is, hen raakt, doet stilstaan, iets bevestigt.

Daarom deel ik ‘m hier graag nog eens. Voor wat het waard is, een deeltje van mijn pad.

In essentie – in onze essentie – is alles liefde”

  • Wat als… je blijft vastzitten in het verleden, en het leven zelf te pijnlijk wordt om te dragen?
  • Wat als de gekende geneeskunde je niet meer kan helpen en alle goedbedoelde adviezen je gestolen kunnen worden…?
  • Wat als het ergste wat er kan gebeuren ook daadwerkelijk gebeurt?

Dan heeft het universum vast iets mooier voor jou in petto. Dat mocht ook ik ervaren.

>> Beluister de podcast op YouTube, Soundcloud, iTunes/Apple Podcast/Spotify.

>> Lees de blog die ik schreef voor Gutness hieronder.

“Kies ik voor het leven of kies ik ervoor om het te beëindigen?”

Net in al die verbijstering, chaos en pijn van alles wat in mijn leven – schijnbaar op hetzelfde moment – opdook, ontlook mijn missie, mijn levenskracht. Ik koos resoluut voor het leven. Dankzij Reconnective Healing vond ik de healer in mij, en slaagde ik er in het verdriet en de pijn te transformeren tot de kern: puur liefde.

Maar de silver lining van dit verhaal – als je dat al zo zou durven benoemen – is niet mijn eigen healing. Sindsdien wijd ik mijn leven aan het delen van mijn kennis en kunde rond deze ongezien transformerende frequenties van Reconnective Healing, een eenvoudige maar zeer krachtige vorm van energetisch healen die voor velen die ten einde raad zijn soelaas brengt. Vaak al na één sessie ervaar je de healing die jij op dat moment nodig hebt.

Het summum van energetische healing

Reconnective Healing is een krachtige, pure energetische manier van healing waarbij er geen lijfelijk contact nodig is tussen beoefenaar en klant, en waar geen ingewikkelde stappen, apparatuur, beschermings- of andere rituelen of procedures voor nodig zijn. Raar maar waar, deze energetische manier van healing is perfect toepasbaar en effectief vanop afstand, wat in bepaalde situaties zeer handig kan zijn.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit: ook al vindt Reconnective Healing plaats buiten wat wij kennen als onze werkelijkheid, buiten onze 3D waarneming van tijd en ruimte, de frequenties van Reconnective Healing zijn reëel, meetbaar en registreerbaar.

Mensen ervaren na 1 tot 3 sessies aanzienlijke vooruitgang op alle gebieden van het dagelijks leven: fysiek welzijn, mentale helderheid, innerlijke emotionele vrede en spirituele levensgroei.

Spirituele zweverigheid of wetenschappelijk evidence based?

Heel veel zin en onzin is er al geschreven over energetische healing. Dat het niet tastbaar is en je het moeilijk in woorden kan vatten is koren op de molen van mensen die graag enkel geloven wat met het hoofd kan begrepen worden.

Gelukkig voelen we ook merkbaar dat het zweverige label rond alternatieve en holistische behandelwijzen langzaamaan verdwijnt. En dat is niet verwonderlijk: ook hier merk je dat ons wereldbeeld samen met onze ervaringen en denkwijzen verruimt en expandeert. De voorbije jaren vond er noodgedwongen een bewustzijns-spurt plaats, waarbij de holistische visie – een mens is meer dan zijn gedachten, dan zijn lijf – meer en meer aan belang wint.

Waar vroeger alle antwoorden voor menselijk lijden bij de reguliere Westerse geneeskunde werden gelegd, zien we nu dat mensen beseffen dat deze weliswaar zeer kundige en nuttige vorm van genezen gewoon ook maar zijn limieten kent. Om het cru te zeggen: de aarde was ook al rond vòòr Aristoteles omstreeks 400 v.Chr. inging tegen de toen geldende norm dat ze plat zou zijn (en sommigen beweren inmiddels dat ze effectief plat zou zijn, maar dat is een andere discussie 😉 ). 

“Het is een kwestie van tijd voor we te weten komen waar en hoe spiritualiteit en wetenschap elkaar vinden.”

En toch is energetische healing nog altijd een concept waarvan veel oortjes nog gaan flapperen. De wetenschap bewijst dan wel dat Reconnective Healing tastbaar en meetbaar is, herbalanceert tot op celniveau én zelfs beschadigd DNA kan herstellen. Maar over het ‘hoe’ is op dit moment nog maar weinig gekend. We hebben het hier namelijk over kwantumfysica, een wetenschapstak die in haar kinderschoenen staat. Kwantumfysica bestudeert de kleinste deeltjes waaruit ons universum is opgebouwd. Wetenschappers zijn het erover eens dat in de wereld van deze kleinste deeltjes de geldende natuurwetten niet gelden. Bovendien zou ons bewustzijn materie kunnen beïnvloeden. Ook begrippen als tijd en ruimte krijgen in kwantumfysica een heel andere lading.

“In essence, healing is this: the release or removal of a block or interference that has kept us separate from the perfection of the universe.”
Dr. Eric Pearl

Healing – heelheid – staat voor genezing, het terugkeren naar een staat van eenheid, gezondheid, geluk, balans en zingeving. Toen dr. Pearl dertig jaar geleden – toen een succesvol Amerikaanse chiropractor – toegang kreeg tot deze frequenties, en steeds meer de sterke effecten aanschouwde bij zijn patiënten, voelde hij dat dit iets was dat gedeeld moest worden met de wereld. 

In het boek ‘De Reconnectie. Heal anderen, heel jezelf’ vertelt dr. Eric Pearl uitgebreid en op een grappige manier over het ontstaan van Reconnective Healing en hoe hij ertoe kwam zijn kennis te delen met de wereld. Een aanrader!

Hij wou er eigenlijk liever geen naam op plakken, maar om praktische redenen noemde hij het ‘Reconnective Healing’, naar zijn mening toen de meest passende benaming voor wat het scheen te doen. Reconnective Healing (her)verbindt je namelijk met jouw essentie, met je Hogere Zelf, je ziel, met het alwetende veld, het Universum, de Bron… Vul zelf maar in welke term voor jou klopt. Ook al gebruiken we een verschillende terminologie, uiteindelijk spreken we onderliggend allemaal dezelfde taal: die van energie.

Energetisch her-verbinden?!

Waarom we van een her-verbinding spreken? Omdat wij energetische wezens zijn, één met alles dat is! Gematerialiseerd als mens leven we hier in 3D een menselijk leven, met een zogenaamd begin en einde. Maar in wezen zijn we naast een mens met een lijf, emoties en gedachten zoveel meer dan dat: we zijn puur bewustzijn, trilling, energie in een oneindig, multidimensionaal veld.

Je kan zelfs stellen dat we niet alleen een deeltje van dit alwetende veld zijn: we ‘zijn’ het veld. We beschikken over oneindige mogelijkheden, we kennen geen begin en einde, we vibreren en trillen erop los, ook voor onze conceptie én nadat we onze laatste adem hier op aarde uitblazen. Hoe fantastisch is dat niet?

Op zoek naar genezing en balans: onze (over-) gevoeligheid als teken van hoger bewustzijn

Waar vroeger de zoektocht naar genezing stopte bij de grenzen van de Westerse wetenschap, zijn mensen nu meer en meer geneigd om hun leven, hun genezing en zingeving in eigen handen te nemen. En precies dit – de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen lijf en leden, aandacht geven aan wat op jouw pad komt, niet blijven hangen in uiterlijke omstandigheden en chaos maar net dieper gaan voelen wat deze omstandigheden met jou voor hebben – maakt dat we méér ervaren, dat we ervaren dat we meer zijn dan een lijf en gedachten. We beseffen dat ons altijd precies overkomt wat we nodig hebben, als we maar durven luisteren. Deze evolutie maakt dat niet alleen het individuele bewustzijn vergroot, maar ook het collectief steeds meer en steeds sneller evolueert.

Vanuit angst naar liefde. Dat is ons evolutionaire zijn, ook wel ons zelfgenezend vermogen genoemd. Zonder het te beseffen komen we steeds dichter bij onze kern, bij wie we zijn.

Nieuwsgierig naar wat het voor jou kan betekenen?

Het leven is één grote ontdekkings- en bewustwordingstocht. Wanneer we geconfronteerd worden met lijden zoeken we nog te vaak de oorzaak of schuld bij iemand of iets, buiten onszelf. De waarheid is dat oorzaak of schuld er niet toe doen. Maar, ons lijden toont ons wél dat we op elk moment kunnen groeien, kunnen leren omgaan met dit lijden. Ultiem leert het ons dat we enkel onszelf kunnen helen. En hier kan een sessie Reconnective Healing een serieuze ondersteuning in betekenen. Reconnective Healing is niet ‘de’ waarheid. Er zijn zoveel waarheden!

Reconnective Healing brengt je in contact met jòuw waarheid: de enige die van belang is voor jou.

En voor wie écht klaar is om zijn of haar levensmissie in de wereld te zetten is er de Personal Reconnection. Deze bijzondere toepassing van Reconnective Healing doe je maar één keer in je leven, in twee sessies in opeenvolgende dagen. Bij de Personal Reconnection worden drie systemen op elkaar uitgelijnd en energetisch met elkaar verbonden.

Deze drie systemen zijn :

  • de punten en meridianen van je lichaam,

  • de energetische leylijnen rond onze planeet,

  • en het universele raster.

Na deze uitlijning getuigen mensen dat ze ‘hun levensmissie‘ gevonden hebben, en makkelijker levensdoelen herkennen en bereiken. Het leven zal altijd de nodige uitdagingen voorzien, maar na de Persoonlijke reconnectie wordt alles makkelijker, mooier en zinvoller ervaren. 

Ook jij hebt het healer gen!

Het mooie van Reconnective Healing is dat het niet een zeldzame, elitaire praktijk is die alleen bedoeld is voor ‘uitverkoren’ goeroes of healers. Het healer gen is iets wat iedereen met zich meedraagt! Precies omdat we in wezen allemaal energie zijn. Elke mens op deze planeet die kan voelen kan in een trilling van ‘zijn’ stappen. We zijn alleen vergeten hoe we dat moeten doen. Reconnective Healing is vooral een krachtige manier om ons eigen genezend vermogen te herinneren en herontdekken, een vermogen dat net zo beschikbaar, natuurlijk en makkelijk is als ademhalen.

Zelf Reconnective Healing leren?

Voel je het kriebelen? Wil je niet alleen jezelf maar ook mensen in je omgeving energetisch kunnen ondersteunen?

Reconnective Healing is eenvoudig te leren: start nog vandaag met de online basiscursus Level I The Portal. Je hebt levenslang toegang tot deze online training. Wil je daarna zelf sessies kunnen uitvoeren – voor jezelf, voor vrienden en familie, of in een professionele setting – dan is er Level II The Catalyst. Tijdens dit onvergetelijke live weekend (vind hier de trainingen in NL en BE) dompel je jezelf onder in de frequenties en leer je op een voornamelijk energetische en praktische manier je persoonlijk meesterschap in Reconnective Healing herkennen en beheersen.

Voor wie ook de Personal Reconnection wil aanbieden in zijn of haar praktijk, is er daarna nog Level III, The Evolution.

Ook goesting om dat healer gen van je steeds beter te leren kennen en te gebruiken met Reconnective Healing?

Dat energetische healing een krachtige maar liefdevolle manier is om beter met jezelf en de wereld om te gaan, is duidelijk. Ons verleden helen, over generaties heen, is wat we hier te doen hebben. Wil je meer weten over deze krachtige tool?

Download dan hier de gratis mini-guide Reconnective Healing!

Zo ontvang je automatisch de nieuwsbrief van Hartsbron. Leuk extraatje : bij het aanmelden op de nieuwsbrief ontvang je ook nog een eenmalige korting voor je Reconnective Healing sessie.

Energetische healing is op zijn minst een krachtige manier om beter met jezelf en de wereld om te gaan. Dat is het beginpunt. Meer kan je je toch nog niet voorstellen.

Moeder waarom leven wij? Deze vraag naar de gelijknamige tv-reeks uit het begin van de jaren ’90 wint nog altijd aan belang. En dat is niet onlogisch. Mensen zijn zoekende. Op zoek naar zingeving, naar de zin van het leven, de zin van hun lijden, op zoek naar zichzelf. In de huidige tijden waarin het collectieve bewustzijn stijgt, voelen steeds meer mensen dat er meer moet zijn dan enkel het oppervlakkige, stresserende zwoegen van elke dag. Men wordt zich bewust van ‘meer’. Meer dan een lijf, meer dan onze gedachten. Maar… wat is die zielsmissie dan?
.
Het ervaren van eenheid als doel
In die zoektocht naar ‘ja, maar wat dan’ wint het holistisch gedachtengoed aan belang: we ontdekken dat de buitenwereld en al wat zich daar aandient een reflectie is van wat zich onbewust en in het onderbewuste bevindt, namelijk een zielsverlangen naar heelheid. Onze zielenroerselen creëren een wereld die ons helpt om ons bewust te worden van wat zich onder het oppervlak afspeelt. Hoe mooi ook, deze zoektocht is voor veel mensen op dit moment heel uitdagend. En net daar ligt mijn fascinatie: hoe kan je mensen helpen in hun zoektocht naar zingeving, op zoek naar hun zielsmissie?
.
Herverbinden
Want ik kom ze dagelijks tegen in mijn praktijk, de mooie, zoekende, bewuste mens. Het is en blijft één van mijn stokpaardjes: je zielsmisssie vinden, erkennen en leven. Dat doe ik natuurlijk continu in mijn energetisch werk. Vooral het faciliteren van de persoonlijke Reconnectie is in se niet anders dan het her-verbinden met de bron, de essentie, je blauwdruk. Maar na de sessies begint het natuurlijk pas echt. Hoe ga je om met de veranderingen en nieuwigheden die zich in je leven aandienen? Blijf je in oude patronen of ga je de weerstand aan? Ik merk meer en meer op dat – op welk niveau het bewustzijn van mensen zich ook bevindt – de ander nodig is op dat moedige pad naar heelheid. De ander maakt daar onlosmakelijk deel van uit. In het vinden en leven van je levensmissie ben jij de spil, je doet het alleen, maar je bent nooit alleen.
Het vinden van je levensmissie is meteen ook gewoon de missie van je leven. 
Op weg naar een bewuster leven
In mijn eigen zoektocht naar zingeving en naar de zin van mijn lijden heb ik gaandeweg leren ‘lezen’, leren stilstaan, voelen en betekenis geven aan lichamelijke, emotionele sensaties, aan omstandigheden die zich aandienden in mijn leven. Ik deed het alleen, en voelde me dan ook vaak helemaal alleen in dit proces. Een vreemde eend in de bijt. Maar dat is volkomen normaal. Je laat het vertrouwde maar niet meer passende beetje bij beetje los, en maakt plaats voor nieuwe, ongekende talenten en 
Wat kan jou nu echt helpen in je zoektocht naar jouw zielsmissie? Weet dat het herverbinden en belichamen een proces is en gebeurt op zielsniveau, t.t.z. energetisch niveau. Wil je jezelf de meeste kans geven op een gelukkig, zinvol leven in flow, maak dan hier en nu de beslissing om jezelf op nr. 1 te zetten, jezelf serieus te nemen en wees bereid om te groeien in zelfliefde. Volgende stappen helpen je op weg  naar een bewuster leven en het vinden van je life purpose.
1. Val stil
Je kan je zielsmissie op eender welke manier en in eender welke vorm gaan leven. Maar het ding is, als je inhoud creëert vooraleer echt voelbaar verbinding te hebben met je zielsmissie, zal je altijd onrustig en zoekende blijven. Je zal je life purpose niet buiten jezelf vinden. Stop daarom je uitwendige zoektocht naar inhoudelijke invulling hier en nu, en maak werk van stilvallen, thuiskomen bij jezelf. Ook hier geldt – zoals bij alles – jij alleen voelt welke manier bij jou past. Sommige mensen journalen, mediteren, passen Reconnective Healing toe (lees hier hoe je dat makkelijk zelf kan leren, voor jezelf, voor anderen), vinden in yoga of Lu jong de ideale manier om tot dat nulpunt te komen waarin alles mag zijn en het brein als het ware buiten spel gezet wordt. Experimenteer met manieren waar jij intuïtief door aangetrokken voelt. Geef toe aan de aantrekkingskracht. En maak tijd om stil te vallen.
2. Voel
Emoties kan je in je lichaam voelen als sensaties. Als een kompas wijzen ze je de weg naar wat er zich onderhuids afspeelt. Voor de mens die zich in het begin van het bewustere pad bevindt kan deze fase zeer lastig en uitdagend zijn. Geef de ruimte aan nieuwe gevoelens en sensaties. Experimenteer met toelaten, voelen, en duik er af en toe eens helemaal in. Na een tijdje zal je merken dat je minder vatbaar bent voor schommelingen.
3. Observeer
Alles wat je op dagdagelijkse basis ervaart kan je leren lezen. “Step back and observe”, zegt dr. Pearl. Door letterlijk op een afstandje naar jezelf en de omstandigheden te kijken, onbevooroordeeld, geef je jezelf ruimte. Hierdoor creëer je voor jezelf een betere situatie, doordat meerder opties plots de kans krijgen om benut te worden. Als je in de chaos blijft, is er geen ruimte voor opties, voor healing. Probeer de volgende keer dat je je bewust bent van een (ongewenste) emotie of trigger bewust een stapje achteruit te zetten, en het geheel te bekijken: wat gebeurt er hier, welke gewaarwordingen voel ik daarbij, wat doet het met mij dat ik deze gewaarwordingen observeer?
4. Volg je innerlijke glimlach
Het leven zit vol beslissingen, vol keuzes. Vaak voelen we ons daarin vastzitten: kiezen is verliezen, nee? Wel, nee, deze stelling klopt niet. Van kindsbeen af worden we geduwd en getrokken in richtingen die dan misschien voor onze opvoeders ideaal en wenselijk waren, maar daarom nog niet in overeenstemming zijn met wat wijzelf hier nu te doen en te leven hebben. Vind je het lastig om keuzes te maken? Dan is dat goed nieuws! Ga de uitdaging in respect en liefde met jezelf aan, en kies moeidg voor waar je hart gaat van zingen, ook al kan je hoofd er niet bij.
5. Leer vertrouwen op the greater good: het universum zorgt op elk moment voor je
Leren vertrouwen op je intuïtie is een proces. Waar je ziel in de vorm van lichamelijke of andere (pijnlijke) omstandigheden echt wel tegen je kan roepen, vraagt je intuïtie op een heel subtiele, fluisterende, meest bijzondere manier aandacht. Na één of meerdere sessies Reconnective Healing kan je je meer bewust worden van wat het universum voor jou in petto heeft. Omarm je gevoelige kant en geef aandacht aan nieuwe gewaarwordingen en synchroniciteiten. Toeval bestaat niet. Als iets te gek is voor woorden mag je er zeker van zijn dat alles in het universum samenwerkt om jou deze ervaring te laten hebben. Aan jou om deze versleutelde boodschap serieus te nemen en er liefdevol naar te handelen.
6. Zoek verbinding met gelijkgestemden
Een of meerder mensen in je leven hebben waar je ten allen tijde jezelf en al je mooi- en lelijkheid mag tonen, is zeer veel waard. In de ander zien we onszelf. Het is niet altijd eenvoudig om jezelf kwetsbaar op te stellen, deze verbindingen vragen moed. Maar ze tonen je ook feilloos een pad naar meer (zelf)liefde en heelheid.

 

Voel je dat je klaar bent voor meer, klaar om de shit los te laten en jezelf en alles wat zich aandient in je leven serieus te nemen? Reconnect met de Personal Reconnection, en herverbind zo met jouw specifieke zielemissie weerspiegeld in het universum en in het raster rond onze planeet. Stap uit de omstandigheden en chaos, en kies voor rust, helderheid en flow. Kies er nu voor om jouw licht met de wereld te delen en zo het pad van anderen te verlichten. 
Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!