Vind en leef je life purpose: zes eenvoudige stappen die je op weg zetten

Moeder waarom leven wij? Deze vraag – naar de gelijknamige tv-reeks van begin jaren ’90 – is nog steeds relevant. En dat is niet onlogisch. Mensen zijn zoekende. Op zoek naar zingeving, naar de zin van het leven en het lijden, op zoek naar zichzelf. In tijden waarin het collectieve bewustzijn merkbaar stijgt, voelen steeds meer mensen dat er naast het geploeter van elke dag meer moet zijn. Deze bewustzijnsverruiming – er is meer/ik voel meer – kan handig zijn in het leren leven van je zielsmissie. Maar… wat is dat dan, die zielsmissie?

Het ervaren van eenheid als doel

In die zoektocht naar ‘ja, maar wat dan’ wint het holistisch gedachtengoed aan belang: we ontdekken dat de buitenwereld en al wat zich daar aandient een reflectie is van wat zich onbewust en in het onderbewuste bevindt, namelijk een zielsverlangen naar heelheid. Onze zielenroerselen creëren een wereld die ons helpt om ons bewust te worden van wat zich onder het oppervlak afspeelt. Hoe mooi ook, deze zoektocht is voor veel mensen op dit moment heel uitdagend. Ik kom ze dan ook dagelijks tegen in mijn praktijk, de mooie, zoekende, bewuste mens. En net daar ligt mijn fascinatie: hoe kan je mensen helpen in hun zoektocht naar zingeving, op zoek naar hun zielsmissie? 

Herverbinden

Eén van mijn stokpaardjes: je zielsmisssie vinden, erkennen en leven. Dat doe ik natuurlijk continu in mijn energetisch werk. Vooral het faciliteren van de persoonlijke Reconnectie is in se niet anders dan het her-verbinden met de bron, de essentie, je blauwdruk. Maar na de sessies begint het natuurlijk pas echt. Hoe ga je om met de veranderingen en nieuwigheden die zich in je leven aandienen? Ik merk meer en meer op dat – op welk niveau het bewustzijn van mensen zich ook bevindt – de ander nodig is op dat pad naar heelheid. De ander maakt daar onlosmakelijk deel van uit. In het vinden en leven van je levensmissie ben jij de spil: jij creëert ervaringen, maakt keuzes, geeft richting. Jij doet dit alleen. Maar… je bént nooit alleen op het bewandelen van je mooie, uitdagende pad.

Op weg naar een bewuster leven

In mijn eigen zoektocht naar zingeving en naar de zin van mijn lijden heb ik gaandeweg leren ‘lezen’, leren stilstaan, voelen en betekenis geven aan lichamelijke, emotionele sensaties, aan omstandigheden die zich aandienden in mijn leven. Ik deed het alleen, en voelde me dan ook vaak helemaal alleen in dit proces. Een vreemde eend in de bijt. Je laat het vertrouwde maar niet meer passende beetje bij beetje los en elk stukje van de puzzel dat ik gelegd heb was nodig om te komen tot waar ik nu ben. Ik deed het alleen maar was nooit echt alleen. Als bij wonder verscheen steeds de passende hulp voor weer een volgende stap op dat pad. Passende hulp in de vorm van een mens die door zijn of haar toedoen me de ruimte gaf om samen het kluwen van weerstand te exploreren en ontrafelen, me in gesprekken verheldering bracht, me een bemoedigend duwtje in de rug gaf. Hoe mooi dat ik die processen nu zelf kan begeleiden bij anderen.

Hoe begin je er aan? Hoe hou je het gaande?

Wat kan jou nu echt helpen in je zoektocht naar jouw zielsmissie? Weet dat het herverbinden en belichamen een proces is en gebeurt op zielsniveau, t.t.z. energetisch niveau. Wil je jezelf de meeste kans geven op een gelukkig, zinvol leven in flow, maak dan hier en nu de beslissing om jezelf op nr. 1 te zetten, en jezelf en je ervaringen serieus te nemen. Wees bereid om te groeien in zelfliefde. Volgende stappen helpen je op weg  naar een bewuster leven en het vinden van je life purpose.

1. Val stil

Je kan je zielsmissie op eender welke manier en in eender welke vorm gaan leven. Maar het ding is, als je inhoud creëert vooraleer echt voelbaar verbinding te hebben met je zielsmissie, zal je altijd onrustig en zoekende blijven. Je zal je life purpose niet buiten jezelf vinden. Stop daarom je uitwendige zoektocht naar inhoudelijke invulling hier en nu, en maak werk van stilvallen, thuiskomen bij jezelf. Ook hier geldt – zoals bij alles – dat jij alleen voelt welke manier bij jou past. Sommige mensen journalen, mediteren, passen Reconnective Healing toe, vinden in yoga of Lu Jong de ideale manier om tot dat nulpunt te komen waarin alles mag zijn en het brein als het ware buiten spel gezet wordt. Experimenteer met manieren waar jij intuïtief door aangetrokken voelt. Geef toe aan de aantrekkingskracht. En maak tijd om stil te vallen.

2. Voel

Emoties kan je in je lichaam voelen als sensaties. Als een kompas wijzen ze je de weg naar wat er zich onderhuids afspeelt. Voor de mens die zich in het begin van het bewustere pad bevindt kan deze fase zeer lastig en uitdagend zijn. 

3. Observeer

Alles wat je op dagdagelijkse basis ervaart kan je leren lezen. “Step back and observe”, zegt dr. Pearl. Door letterlijk op een afstandje naar jezelf en de omstandigheden te kijken, onbevooroordeeld, geef je jezelf ruimte. Hierdoor creëer je voor jezelf een betere situatie, doordat meerder opties plots de kans krijgen om benut te worden. Als je in de chaos blijft, is er geen ruimte voor opties, voor healing. Probeer de volgende keer dat je je bewust bent van een (ongewenste) emotie of trigger bewust een stapje achteruit te zetten, en het geheel te bekijken: wat gebeurt er hier, welke gewaarwordingen voel ik daarbij, wat doet het met mij dat ik deze gewaarwordingen observeer? 

4. Volg je innerlijke glimlach

Het leven zit vol beslissingen, vol keuzes. Vak voelen we ons daarin vastzitten: kiezen is verliezen, nee? Welnee, deze stelling klopt niet! Van kindsbeen af worden we geduwd en getrokken in richtingen die dan misschien voor onze opvoeders ideaal en wenselijk is, maar daarom nog niet in overeenstemming zijn met wat wijzelf hier te doen en te leven hebben. Vind je het lastig om keuzes te maken? Dan is dat goed nieuws! 

5. Leer vertrouwen op the greater good: het universum zorgt op elk moment voor je

Leren vertrouwen op je intuïtie is een proces. Zeker na één of meerdere sessies Reconnective Healing kan je je meer bewust worden van wat het universum voor jou in petto heeft. Omarm je gevoelige kant en geef aandacht aan nieuwe gewaarwordingen en synchroniciteiten. Toeval bestaat niet. Als iets te gek is voor woorden mag je er zeker van zijn dat alles in het universum samenwerkt om jou deze ervaring te laten hebben. Aan jou om deze sleutel serieus te nemen en ernaar te handelen. 

6. Zoek verbinding met gelijkgestemden

Een of meerder mensen in je leven hebben waar je ten allen tijde jezelf en al je mooi- en lelijkheid mag tonen, is zeer veel waard. In de ander zien we onszelf. Het is niet altijd eenvoudig om jezelf kwetsbaar op te stellen, deze verbindingen vragen moed. Maar ze tonen je ook feilloos een pad naar meer (zelf)liefde. 

Voel je dat je klaar bent voor meer, klaar om de shit los te laten en jezelf en alles wat zich aandient in je leven serieus te nemen? Reconnect met de Personal Reconnection en herverbind met jouw specifieke zielemissie weerspiegeld in het universum en in het raster rond onze planeet. Stap uit de omstandigheden en chaos, en kies voor rust, helderheid en flow. Kies er nu voor om jouw licht met de wereld te delen en zo het pad van anderen te verlichten. 

Zoek je ondersteuning in jouw transformatieproces? Check het Life Purpose Mentoring Program. In dit traject help ik jou heel precies jouw specifieke zielenpad blootleggen en leven.

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!