Waarom je kwetsbaarheid delen als soul driven ondernemer een goed idee is. En wanneer niet.

Spirituele facilitators en coaches zijn gewend om inkijk te geven in hun processen.* Ze gebruiken hun verhaal om te verbinden met een bestaand of toekomstig publiek. Evenredig is er collateral beauty in het delen van hun kwetsbaarheid: in hun pionierschap bieden ze opties, mogelijkheden, toekomstperspectief voor gelijkgestemde zielen.

Hier zijn drie redenen waarom je als zielsgedreven ondernemer je kwetsbaarheid wil gebruiken:

  1. Als je stukjes proces of verhaal deelt, kom je vaak zelf tot inzichten die je anders nooit zou gekregen hebben. In het letterlijk verwoorden van wat je overkomt, schuilt zuivere helderheid en mooi zelfinzicht.
  2. Door minder aantrekkelijke kanten van jezelf of faal-verhalen te laten zien, zet je een krachtig statement neer: je bent niet te beroerd of te beschaamd om te laten zien dat iedereen kan leren uit fouten, falen of miserie.
  3. Alles is energie. Besef dat je in woorden maar een fractie van je informatie overbrengt. Onderliggende (vaak onbewuste) intenties en emoties worden daarentegen wel degelijk opgepikt (ook vaak onbewust) door mensen die ‘net onder’ jouw vibratie zitten. Door jouw doelgroep dus!

Een grote YES dus voor het delen van je kwetsbaarheid.

Maar zoals aan alles zit ook hier een andere kant aan de medaille.

Wanneer deel je dan best niet openlijk je minder mooie kantjes? Intentie – en voorafgaand eigenlijk bewust zijn – is het sleutelwoord hier: wil je je (emotionele) verhaal delen met de bedoeling om volgers en likes te winnen, of om toekomstige klanten aan te trekken? Doe vooral je ding, maar besef wel: de kwaliteit van je volgers en klanten die je hiermee zal je aantrekken, is misschien niet de soort waar je eigenlijk dolgraag mee werkt.

Hoe zorg je dat je precies die mensen aantrekt die jij wil?

Heel eenvoudig: wees zo zuiver mogelijk in je bedoelingen: hoe uitgelijnder je hoofd, hart en ziel, hoe sterker de creatiekracht, hoe zuiverder de uitkomst. Zorg daarom altijd eerst voor jouw bewuste uitlijnen, zodat je je intenties en beweegredenen zo helder mogelijk voor ogen hebt. Eens alles helder, dan… delen maar, die kwetsbaarheid!

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!