Zelfzorg: durf jij naar binnen te keren?
beeld van bodega hoofd, verscholen achter lange grassprieten

Zelfzorg – ik kom maar meteen ter zake, no time to waste – is een breed begrip dat aangeeft dat we keuzes maken die inhouden dat we voor onszelf zorgen, dat we ons op dat moment geven wat we nodig hebben. In de drukte van het dagelijkse leven vinden wij mensen het namelijk lastig om balans te houden, om te voelen wat er leeft, diep vanbinnen. 

Of… is het eigenlijk omgekeerd? Creëren we een leven van drukte en bezigheid, om op die manier maar niet te hoeven voelen wat er allemaal speelt?

Hoe je het ook draait of keert, zaak is dat, wanneer we het gevoel hebben uit balans te zijn en we de nood aan zelfzorg voelen opborrelen, we vaak zelfzorg aanwenden als doekje voor het bloeden, terwijl net die diepgaande, helende confrontatie met onszelf voor échte verandering kan zorgen. 

Hoe komt het toch, dat het altijd weer lijkt dat we wel willen maar niet kunnen, niet écht?

Het codewoord hier is bewustzijn

Meer nog dan om een evenwicht te zoeken tussen fysieke en mentale gezondheid, kan zelfzorg een manier zijn om bewuster met je (nog onbekende) verlangens in contact te komen, met je hogere zelf, je ziel, de bron. 

Bewust gewaarworden – zonder oordeel – met wat je voelt of ervaart, met wat er zich in je leven voordoet, is daarbij een eerste stap. En daar is ruimte voor nodig. Stilte. Aandacht. En daar zit de uitdaging: de weerstand overwinnen om onze last en pijn te bekijken. Het vraagt aandacht. Maar daar zit de echte winst, puur healing. 

En ja, je kan een dagje wellness of een kort ceremonieel theemoment voor jezelf voorzien, een dagje shoppen of een massage, een weekendje uitwaaien aan zee of een eenvoudig maar liefdevol gegund ijsje… Waarachtig in het moment genieten van het leven is mooi. De manier waarop is echter ondergeschikt aan de energie die er onder zit.

In hoeverre durf je verantwoordelijkheid op te nemen voor wat je voelt? Voor wie je bent? Voor je keuzes? Durf je het aankijken?

Door ‘het leven’ raken we soms het spoor naar onszelf bijster. Reconnective Healing helpt je de sluiers weg te nemen, zodat je je zelfgenezend vermogen leert herontdekken, zodat je in contact met je intuïtie sneller de juiste beslissing voor jezelf kan nemen. Nieuwsgierig? Lees er meer over op www.hartsbron.be.

 

 

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Hey 👋, Melissa hier, stuur me gerust een berichtje als ik je ergens mee kan helpen!